maanantai 28. elokuuta 2023

Keltainen varoitus - Revisio 2.01

                    

                      


                     ”Uutisia”


Mannerheimintie, tuo reitti joka on lähes jokaisessa Mannerheimin kaupungissa on pääkaupunkiseudun osuudeltaan muuttumassa ’veteen upotettavaksi kalojen tai rapujen säilytyslaatikoksi tai häkiksi’. Moinen järkyttää. Kysymyksessä voi Suomen etymologisen sanakirjan mukaan olla myös ’putka tai poliisiauto’.  Myös jälkimmäinen muodonmuutos saattaa järkyttää. 


Lisäksi voimassa on keltainen varoitus, ’rankkasade tahi tulva’.  Kävin aikoinaan, eli joskus 1980-luvun alkupuolella Suomen Elokuva-arkiston näytöksissä Orionissa. Nyt siellä, elokuvateatterin permannolla luultavasti tulvii. Nykyään keskustassa sijaitsevaan Orioniin ei kannata edes yrittää, sillä liikenne seisahtuu lehtitietojen mukaan jo Tullipuomin paikkeilla. Siinä sijaitsi aikoinaan kaupungin ja maalaiskunnan raja, nykyään juuri tuosta kohtaa Läntistä Viertotietä alkaa sumppu. Siellä on nykyisin myös Helmi-Simpukka kuvaamassa sumpun alkupistettä. Helmi-Simpukkaa ei pidä sekoittaa jo lakkautettuun Leppäsuon Essoon.


Sumpusta pääsee jos löytää suuaukon. Tiktokin käytön olen kieltänyt itseltäni ennen kuin se on saattanut alkaakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Halle lujaa - Revisio 2.02

  Oikeistolla on maassanne? aika vähän pressaehdokkaita. Elämäni Piisi pressasetäkisaan mahtui vain neljä oikeiston ehdokasta, tosin kotinat...