keskiviikko 30. elokuuta 2023

Puolen tunnin lenkki - Revisio 2.01

 

                                        (joo, on se aika ruma)

Erään kokoomuslaisen hybridiauto on kastunut käyttökelvottomaksi kotkalaisessa parkkitalossa.  Journalismi on ottanut kuvan auton sisätiloista, vettä on ollut selkänojan puoleen väliin saakka. Tosin asia ei käy kuvasta ilmi vaan kuvatekstistä. Jos kysymyksessä olisi ollut niin sanottu tavallinen auto, vahinkoja tuskin olisi syntynyt? 


Otin aikoinaan muutaman kuvan kun niin sanottua toriparkkia kaupungintalon edustalle rakennettiin. Monet silloiset lukijat luonnehtivat taustalla jököttävää funkkistyylistä kaupungintaloa ”ehkä maailman rumimmaksi rakennukseksi”. 


Vuotavaksi osoittautunut toriparkki rakennettiin aikoinaan väkisin. 


Sillä ilman tuota julkisilla (lue: veronmaksajain) varoilla kaivettua luolaa ei sen viereen olisi noussut uutta kauppakeskusta. Niin (elin)keinoelämä päätti julkisten varojen vartijoiden (lue: kaupunginvaltuutetut) puolesta vaikka rahaa luolan kaivamiseen kului aivan älyttömästi.  Eli julkisten varojen vartijat taipuivat melko helposti kiristykseen saadakseen maakunnan peräsuolikaupunkiin hooämmää, ynnä muuta ”kansainvälistä” meininkiä.


Demaritoimittajan rustaama empaattinen juttu erään kokoomuslaisen omistaman hybridiauton kohtalosta herätti allekirjoittaneessa (taruolento) joitakin muistoja. Epäselväksi jäi ainoastaan kohdistuiko empatia tuohon peltihirviöön vai sen omistajaan. Mene ja tiedä? No, minä en mene, enkä tiedä. Ehkä juttu enteilee hallitusyhteistyötä puolueiden välillä, tai sitten vaan kuvaa paikallisen päätöksenteon umpitylsää jatkumoa.


Jäi tässä tämän onnettoman tapauksen vuoksi päivän puolen tunnin kävelylenkki melkein tekemättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Halle lujaa - Revisio 2.02

  Oikeistolla on maassanne? aika vähän pressaehdokkaita. Elämäni Piisi pressasetäkisaan mahtui vain neljä oikeiston ehdokasta, tosin kotinat...