keskiviikko 23. elokuuta 2023

Mitäs, mitäs - Revisio 2.0





Kun katselee ruuhkaisen suomen ja miksei muunkin suomen päivittäisiä autojonoja on vaikeata ymmärtää että tässä maassa otetaan ilmastonmuutos tosissaan, eli on onko tämä huumoria kuten ne ehkä sadat edelleen ilmestyvien autoilulehtien jutut ympäristöystävällisistä, kymmenien, jopa satojen tuhansien eurojen arvoisista yksityisautoista. 


Lisää ilmastonmuutoshuumoria voi ammentaa esimerkiksi erään pääkaupunkiseudulla ilmestyvän valtakunnallisen aviisiin liikennettä sivuavista mielipidejutuista. Siellähän on pian keskustatunneli ns. meneillään.


Mitä maalla, sitä myös merellä, lyhyt katsaus veneilyrintamalle osoittaa, ettei kenenkään itseään kunnioittavan pienveneilijän kannata alle parinsadan tonnin arvoista muovipurkkia hankkia kotirantaan seisomaan. 


Mahtavaa ilmastonmuutosmeinikiä, sano!


Tai jos tämä ilmeisesti edelleen kasvava liikenne on jonkinlaista nostalgiaa nyt ja jokapojalla (jos olis oikein korrekti, olis varmaan syytä puhua nykyään jokahenkilöstä) pitää olla tommonen nostalginen pensa- tai tiiseliauto vähintään kakkospeliksi pihassa. Vaan ehkä tuo jälkimmäinenkin ”ilmiö” on syytä pudottaa jonkinlaiseen parodia-astiaan? 


Et repikää siitä köyhät, mulla on lähes sadan tonnin lähes itsekseen ajava tesla alla ja nostalginen tiiselivehje tallissa.



Käydään sitten vielä sellaisen pienen ajatuksellisen rupeaman jälkeen katsomassa miten loppuunpalaneella kulki ensimmäisellä vastaamo-vastaanotolla:



Mikäs tää sun tilantees taas olikaan, viime viikolla siis nähtiin, eiks je? 

Ai ei? 

No milloin se sitte oli? 

Toissaviikolla? 

Ahaas, täältä näkyy että sulla on jääny kuukauden päivät väliin, eli, siis, eli neljä käyntikertaa?

Ai sä et olekaan täällä ollenkaan ylhäällä?

Ihan eka kerta nyt?

No mitäs läksit?

Tässä on jotain pohjatietoja, kukas nää oikein on kirjannu tänne? 

Helvetti, anteeks, sori, ei ollu tarkotus, mut pitääks nää pohjatiedot paikkansa?


No joo. Palvelu on kuulemma lopetettu eikä oikeusvaltio pysty tietovuodon uhreja mitenkään avustamaan koska se on oikeusvaltio.


Niin.


Terapiapuheen pitääkin olla ankaraa näinä aikoina kun koko kansa parhaillaan osallistuu muutaman natsipuolueen johtamiin säästötalkoisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Halle lujaa - Revisio 2.02

  Oikeistolla on maassanne? aika vähän pressaehdokkaita. Elämäni Piisi pressasetäkisaan mahtui vain neljä oikeiston ehdokasta, tosin kotinat...