perjantai 3. marraskuuta 2023

Kuin faksi entiselle… posi, posi, posi! Revisio 2.02

 

               


Antigone by Sophokles, Burgtheater 2015 (with Mavie Hörbiger in the role of Ismene)


Mökille siirtyminen on stressaavaa. Samat murheet joka kerta. Tuleeko kaikki tarvittava mukaan? Kaikki tarvittava? Varmaan vähemmälläkin pärjäis pari päivää.  Sitten vielä varmuuden vuoksi markettiin koska sitä, tuota tahi tätä on liian vähän tai ei ehkä ollenkaan. Mistä sen nyt enää muistaa mitä sinne kakkosasunnolle viimeksi jäi? Ehkä ei mitään? 


SIELLÄ EI OLE MITÄÄN!


Vähemmälläkin dramatiikalla tästä siirtymästä varmaan selviäis.


zzzzz——-zzzzzz——-zzzzzz


No, nyt puu on kaadettu ja pätkitty ja kämppää lämmitetty monta tuntia. Tosin ilmalämpöpumppu pitää sisälämpötilan poissaollessa plussan puolella. 


Pimeä tulee jo viideltä, pian vielä aikaisemmin, juuri tällä haavaa päivän pituus on vielä yli kahdeksan tuntia, mutta kyllä se siitä lyhenee. Urinoin päivällisen jälkeen omenapuun alla ja ihmettelen miten sitä on näinä pimeinä aikoina ja pitenevinä iltoina kuitenkin suhteellisen hyvällä mielellä, melkein niin kuin… niin mikä? Positiivinen? 


Olenko minä positiivinen. En myönnä, en ainakaan yleensä syyllisty minkäälaiseen positiiviseen ajatteluun tai muuhun humpuukiin. 


Katselen jonkinmoisella tietoliikenneyhteydellä tietsikasta Yle Areenaa. Soko Hamburg. Kiva vähän verestää saksankielen hiipuvaa taitoa. Jaksossa kuolee hevonen,  Antigone. 


Antigone onkin siis saksalainen hevonen. Tämä on yllätys, vähän niin kuin faksi sille entiselle… öh… niin mille? Niin no, siis sille entiselle pojalle.


Ai niin, tuossa netistä pöllityssä kuvassa eräs saksalainen näyttelijä esittää Sofokleen Thebaan sijoittuvassa näytelmässä Antigonen sisarta, Ismeneä.


zzzzzzz------------zzzzz----------zzzzz


Newsflash!


Antigone  oli keikalaisessa mytologiassa Theban kuninkaan Oidipuksen ja tämän äidin Iokasten tytär. 


Antigone suljettiin hautakammioon elävältä, koska hän oli vastoin hallitsevan kuninkaan, Kreonin määräystä haudannut Thebaa vastaan sotineen veljensä Polyneikeen.


-----zzzzzzz-------zzzzzzzz----------


Voi pyhät Oidipuksen tyttäret, mä olen tänään niin posit... niin täynnä posi... niin posi, posi posi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Halle lujaa - Revisio 2.02

  Oikeistolla on maassanne? aika vähän pressaehdokkaita. Elämäni Piisi pressasetäkisaan mahtui vain neljä oikeiston ehdokasta, tosin kotinat...